Hogy az ember lánya mit meg nem tesz az olvasóiért... Ma reggel felcihelődtem és kibaktattam a Lánchídhoz az IRIS 2 című koreai sorozat forgatására. Piszok hideg volt, és eleinte akkora köd, hogy nemhogy a forgatást, de a hidat se lehetett látni két méteres látótérben. Gondoltam azért mégiscsak elbóklászok, hátha.

Ha valaki nem vágná, mi ez, nos pár napig itt forgat csöpp fővárosunkban a Taewon Entertainment, egy új akciósorozatot, az IRIS 2-t. A címéből már sejthetitek, hogy volt IRIS 1-is, na azt is nálunk forgatták pár éve, és úgy tűnik, annyira megtetszett nekik a helyszín, hogy visszagyüttek. A sorozatban neves koreai színészek szerepelnek, pl. Jang Hyuk, Lee Dae-hae, Lee Beom-soo, és persze nem maradhatnak ki az idolegyüttesek sem, a BEAST-ből Doojoon és az MBLAQ-ből Lee Joon is játszik a sorozatban. Utóbbi nem tartózkodik nálunk. 

Meglepően sokan voltunk, ahhoz képest, hogy milyen borzalmas az idő és hogy tényleg csak a legnagyobb fanok tudták, hogy idejönnek, mert hát a magyar média valahogy sose veszi észre az ilyesmit, bezzeg Bruce Willis tetőrohangászásairól naponta tudósítottak. Szóval voltunk vagy 60-70-en, főképpen tinilányok, de azért pár nagymama korú rajongó is bőszen kattintgatott és pár fiú is lézengett a környéken. A többség persze a Beast-es Doojoonra várt, volt aki ajándékkal és aláírásra szánt albummal toporgott a hidegben, ilyen közel azonban nem lehetett menni. A forgalmat lezáró rendőrbácsi mosolyogva csóválta a fejét: "ezért képesek voltatok ebben a hidegben kijönni?". Mondták neki a lányok, hogy ezek híresek ám, nagyon-nagyon, a bácsi pedig csak mosolygott és ingatta a fejét. "Itt ugyan a fene se tudja, kik ezek." Na igen. 

Időnként legurult a hídról pár fekete kocsi, sötét öltönyös ügynök-statisztákkal, akiket itt válogathattak ki, mert koreai létükre magyarul beszéltek és lelkesen integettek az ablakból két felvétel között. Hosszú-hosszú ácsorgás után, 11 előtt valamivel végül lehozták a stábot a hídról, az Akadémia előtti parkolóba, ahol ácsorogtak vagy húsz percet, Lee Beom-soo pózolt egy kicsit a fotók kedvéért, és a stáb fotósa lekattintotta az odasereglett magyar rajongókat.

Aztán szépen mindenki hazament, többen azt találgatva, vajon hol fognak még forgatni az elkövetkezendő napokban? Ezt ugyanis nem lehetett kicsikarni az időnként meg-megállított, különféle felszerelésekért futkorászó stábtagokból, a rendőrbácsi is csak találgatta, hova mennek legközelebb.

Az ügynökök a kocsiban sebesen fel a hídra

Rajongók a Lánchídnál kora reggel



 

A nap fénypontja: a statiszta lehúzza az ablakot (nagyítható)

A stáb csomagol forgatás után

Lee Beom-soo integet

Több kép a forgatásról