Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legszebb ázsiai pasik

Már volt róla szó, hogy Ázsiában divat androgünnek kinézni, azaz kedveltek az olyan férfiak, akik nőiesen szép arcvonásokkal rendelkeznek. Hát lássuk akkor a felhozatalt, íme a férfiak, akiknek az arca nőket megszégyenítően gyönyörű!

1. Az androgün férfiak leghihetetlenebbike talán a japán rockgitáros, Miyavi. Koreai apa és japán anya gyermeke, és eszméletlen szép az arca. Rá is játszik az imidzsre, miközben viselkedésre egy pasis pasi, aki már két gyerkőc édesapja, egyébként. És a felesége is nagyon szép nő (de Miyavi szebb, pasiként is).

Miyavi

2. A földkerekség egyik legszebb arcú palija valószínűleg Kim Hjondzsung, akit a Korea-imádók a Boys Over Flowers melankolikus szereplőjeként ismerhetnek. Ő a tipikus flower boy, azaz a macsó pali tökéletes ellentéte. Ellenállhatatlan Colgate-mosollyal, természetesen. Nem mintha panaszkodnék...

3. Nincs szépséglista G-Dragon nélkül, a K-pop kaméleonja igazi androgün nagyágyú. Szőke, barna, rózsaszín, kék, rövid vagy hosszú hajjal, mindegy.

4. Friss husi a piacon Ren a Nu'est együttesből, aki a banda debütálásakor azonnal reflektorfénybe került az elképesztően nőies arca miatt. Amit persze tudatosan ki is használnak minden klipben és fotózáson. Vigyázat, ő még kiskorú (16 éves), így valószínűleg majd ahogy idősebbé válik, kinövi a "babapofit" is.

5. Taemin a Shinee együttesből, aki utóbbi időben hosszú hajjal hódít.

Végezetül azért az egyensúly kedvéért jöjjön pár dögös fickó is, hogy nehogy azt higgyük, minden ázsiai pali androgün szeretne lenni.

1. Rain. Ki tudna neki ellenállni, ilyen névvel. Na és persze ilyen testtel...

2. Taeyang. A fickó, akit nem akarsz kihagyni, hidd el. És nem csak azért, mert piszokjó a teste, hanem pert piszok jó előadó is.

3. Jóképű, magas, okos, tehetséges, hegedül, Bartók a példaképe és kínai. Kell ennél több? Leehom Wang egy igazi főnyeremény bármely nőnek.

4. Andy Lau, a hongkongi kakukktojás. Már nem ifjú és nem klasszikus értelemben vett dögös pali, mégis van egy hihetetlen szexepilje. Aki látta a Szigorúan piszkos ügyek című epikus hongkongi filmet, az tudja miről beszélek. (Aki nem, sürgősen nézze meg, kihagyhatatlan, mellesleg Hollywood is feldolgozta).

5.  Hjon Bin, a Secret Garden elbűvölően bunkó Kim Dzsuvonja, a szívek királya. Hát nem véletlenül.

+1 bónusz: hogy is maradhatna ki az igéző szemű (és bársonyos bariton hangú) TOP, aki annyira szégyenlős, hogy még soha, de soha, de soha nem vette le a felsőjét nyilvánosság előtt. (Most sok millió rajongó sóhajt fel csalódottan). A fiú mellékesen totális idióta a kamerák előtt, aki ráadásul kétballábas is, és állandóan elrontja a koreográfiát. Nem egy tipikus fiúbandatag.

A posztban szereplő képek Google-keresés eredményei. Kizárólag illusztrációs célt szolgálnak.

6 Tovább

A G-Sárkány éve: gender-bender, kaméleon, fashionista

2012 a Sárkány éve a kínai hororszkópban, és ma ünnepli 24. születésnapját egy valódi sárkány, a K-pop - túlzás nélkül állíthatjuk - igazi ikonja. A K-pop színkavalkádjának kiemelkedő egyénisége ő, trendteremtő, divatalakító, ezerarcú és úgy játszik a külsejével, mint profi játékos a Rubik-kockával. Ő G-Dragon, a Big Bang együttes vezére. 

Ő az a típusú előadó, akire elsőre nem figyel fel az ember, ha Big Bang-klipeket néz, mert ott van a bandában a hipnotikus tekintetű T.O.P. Azonban élő koncertek felvételeinél egyszer csak automatikusan a vékony gyerek felé terelődik a tekintetünk: a srác belakja a színpadot és uralja, akár Napóleon (ahogy öntudatosan ő maga jelentette ezt ki egy dalszövegében). Nem kell hozzá sok idő, hogy sutba vágjuk T.O.P igéző szemeit és rávessük magunkat a vasággyal 30 kilós csontkollekció G-Dragonra. A srác egyszerűen vonzza az embereket, mint a mágnes, és nem véletlenül.

G-Dragon igen érdekes személyiség, azon felül, hogy piszkosul tehetséges előadó és dalszerző. Valóban ezer arcú, és nem csak azért, mert gyakrabban váltja a külsejét, mint más a zokniját, hanem mert tényleg mindig más, mindig új, és sosem olyan, amilyennek várja az ember. Persze, ilyenkor az olvasó fintorít, hogy megtervezik a sztárokat a stylistok és a menedzserek, de szerencsére GD esetében szó sincs ilyesmiről. A fiú már akkor fashionista volt, amikor még senki sem ismerte, erről árulkodnak a tinikori fotói is, és oroszlánrészt vállal mind a maga mind a Big Bang stílusának kialakításában, a ruhák kiválasztásában, beszerzésében. Őrületes népszerűsége miatt a legnagyobb divatcégek állnak sorban nála szponzorszerződést lobogtatva, és nem hiába, ha ő viseli a ruhákat, a forgalom triplájára ugrik hirtelen. Már csak azért is, mert ennek a gyereknek bármi jól áll. Tényleg bármi, a szőkeherceg-frizurától a punkos stíluson át a rózsaszín hajig. 

Ezen felül igazi lázadó, aki nem rest férfiszoknyát húzni élő tévéshows megjelenéshez, tele van tetoválásokkal a teste (a legutóbbi szerzeménye egy hónaljtól csípőig húzódó "Forever Young" felirat) és álladóan olyan feliratú pólókban és sapkákban mászkál, amitől kiakad a koreai cenzúra és a tévéknek állandóan ki kell satírozniuk, ha mutatják. Elképesztő módon tud pillanatok alatt kőkemény, pasis, durván cool rapperből imádnivaló szőke herceggé, cuki mosolyú, ellenállhatatlan tinivé vagy éppen a férfi-nő határokat elmosó androgün lénnyé válni, ha úgy tartja a kedve. És mindezt a tévéstúdiókon és albumkoncepciókon kívül is megteszi, az újságok állandóan arról firkálnak, mit viselt legutóbb a reptéren. Pár hete Párizsban okozott felbolydulást, amikor vattacukor-rózsaszín hajjal, tetőtől talpig kékben jelent meg magánemberként a divathéten - az összes európai és amerikai tudosító fotóriporter róla blogolt, anélkül hogy a többségüknek fogalmuk lett volna, kicsoda. 

Mielőtt messzemenő következtetéseket vonna le bárki, szögezzük le, az androgün megjelenés nem jelent feltétlenül homoszexualitást. A K-popban és általában Ázsiában a feminin vonású vagy androgün férfiak igen keresettek, ennek szociológiai, történelmi és pszichológiai hátteréről számos írás született, én most nem fejtegetném a miérteket, tény, hogy Ázsiában ez most nagy divat és számos előadó elégíti ki az igényeket. 

Ami kiemeli G-Dragont a többi androgün sztár közül, az a hihetetlen spontaneitása, a zenei géniusza és a változékonysága. Míg a legtöbb feminin arcú popsztár gyakorlatilag állandóan ugyanazt az oldalát mutatja, GD folyton változik, és nem csak külsőleg. 

Zenei tehetsége legalább annyi figyelmet érdemel, mint a külseje. Amikor 2006-ban debütált a Big Bang, a koreai sajtó kiröhögte őket, szó szerint. Csúnyácskák, idétlenek, sehogy sem illettek a kidolgozott testű, tökéletesre sminkelt idolsztárok közé. Nem is ment a szekér úgy, ahogy a kiadó szerette volna. 2007-ben a YG (a kiadójuk) igazgatója merészet lépett, hagyta, hogy GD 'Kodzsiszmal' (Hazugság) című szerzeménye legyen az együttes új albumának első kislemeze. Badabumm! Toplistahegyek, sikoltozó tinilányok, óriási médiaparádé, a Big Bang befutott, a kritikusok pedig elkezdték figyelni az akkor 19 éves fiút: nem gyakran fordul elő, hogy egy idolegyüttes (értsd futószalagon gyárott fiú- vagy lánybanda) egyik tagja slágerlista-vezető dalt írjon. G-Dragon később is bizonyította, hogy nem a "kezdők szerencséje" segített neki, azóta számos toplistavezető szerzemény került ki a keze alól, és állandóan változik a zenei repertoárja, a hiphoptól a bubblepopon át az elektonikáig mindent felvonultat. 2009-ben Heartbreaker című albuma Koreában a legtöbbet eladott szólóalbum volt. Szőkére festett hercegtincsei divatot teremtettek. Remek dalszövegíró, szókimondó (már amennyire a cenzúra engedi - van is pár betiltott dala), erőteljes rapper, kiváló táncos, és az énekhangja sem rossz. Hat évesen már tévében szerepelt, 13 éves kora óta rappel, már gyerekként több videoklipje volt.

G-Dragon: A Boy (zene: G-Dragon, Choice 37, szöveg: G-Dragon; YG Entertainment 2009)

A Big Bang, ha minden igaz, idén Európában is turnézik majd, miután tavaly elnyerték az MTV Europe legjobb nemzetközi előadójának járó díjat (Britney Spears orra elől halászták el). G-Dragon természetesen mainstream popelőadó, és helyén kell kezelni a dolgokat, de a koreai popzene felszínes világában az ő egyénisége, kisugárzása, színpadi megjelenése és a tény, hogy nem svéd és amerikai noname dalszerzők egy kaptafára írt slágereit adja elő a bandájával, hanem minden dalban benne van a keze, figyelemre méltóvá teszi őt, és kiemeli a K-pop-sztárok tömegéből. Kemény srác, erőteljes és szigorú vezére a bandájának, miközben lányok és asszonyok egyaránt elolvadnak a mosolyától. 24 évesen már 120-nál is több dal szerzői jogdíjai után 1 millió dollárt zsebel be évente. Nem kispályás a srác.

A színpadot uralni tudni kell (GD & TOP live @ MAMA-díjkiosztó, Makaó. "Knocked Out". Zene: Diplo, G-Dragon, TOP, szöveg: G-Dragon, TOP. YG Entertainment 2010.)


"Tonight", 2011 egyik legsikeresebb K-pop-dala, élőben. GD szoknyában. (Zene: G-Dragon, e.knock, szöveg: G-Dragon, TOP; YG Entertainment 2011)


....és végezetül: holnap ünnepli a Big Bang a megalakulása 6. évfordulóját, íme egy rajongó által készített összegzés a banda történetével:



Képek forrása megjelenési sorrendben: YG Entertainment, ohohkaka-卡, YG Entertainment

13 Tovább

Xiaolongimnida

blogavatar

A blog kínai, koreai és általában véve ázsiai témákkal foglalkozik. A Xiaolong kínaiul kis sárkányt jelent, az -imnida végződés pedig koreaiul annyit tesz: "vagyok".

Utolsó kommentek