Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legkeresettebb ázsiai modellek

Az ázsiai modellek iránt nagy volt idén a kereslet, és szakértők szerint a trend folytatódni fog. Nem csak Ázsiában, de a világ minden táján szívesen reklámoznak ázsiai lányokkal, a Victoria's Secrettől az Estée Lauderen át a L'orealig számos márka választ magának ázsiai származású arcot. Íme az utóbbi idők legsikeresebb ázsiai modelljei.

LIU WEN (Liu Ven)

Az 1988-as születésű leányzó ma az egyik legkeresettebb kínai modell, ő volt az első kínai lány, aki a Victoria's Secret kifutóján parádézhatott, de modellkedett Calvin Kleinnak, a Dolce & Gabbananak és a Chanelnek is. A models.com az ötödik helyre sorolja a világ szupermodelljeinek listáján.

Vogue China

Numéro China

SUI HE (Szuj Ho)

14. a model.com toplistáján,  Szuj Ho 1989-ben, Csöcsiangban született Kínában, modellkedett Ralph Laurennek, a Dolce & Gabbananak és Vivienne Tamnak is. 

HYONI KANG (Kang Hjoni, születési nevén Kang Szonghjon)

A koreai születésű, 25 éves Kang Hjoni 2008-ban elnyerte a Ford Supermodel of the World címet, az első ázsiai lányként a verseny több mint 30 éves történelme folyamán. Azóta foglalkoztatta a Lacoste, a Marc by Marc Jacobs, a Hilfiger, az American Eagle is.

Fotó: Inapad.com

SUN FEI-FEI (Szun Fej-fej)

1989-ben született Hopejben, Kínában. Munkái között található Chanel, Takashi Watanabe, Philip Lim, Givenchy, Louis Vuitton és Calvin Klein is.

Vogue

Fotó: Imaxtree

TAO OKAMOTO

Az 1985-ben Japánban született lány olyan nevekkel dolgozott, mint az Emporio Armani, Ralph Lauren, Emanuel Ungaro.

Shu Uemura

WANG XIAO (Vang Hsziao)

Listánkon az egyik legfiatalabb, 1991-ben született Kínában. 2010 óta modellkedik, áttörést akkor ért el, amikor Calvin Klein modellje lett egy parfümreklámban, de az Emporio Armani is alkalmazza.


SHU PEI-QIN (Su Pej-csin)

Szintén Kínából, az 1990-ben született Pej-csin 2008-ban tört be a divat világába, amikor párizsi és new yorki kifutókon kezdett dolgozni neves divattervezőknek. 2010-ben a Maybelline arca lett, modellkedett a Givenchynak, a Guccinak, a Diornak és a Chanelnek. 

V magazine

NYmag.com

MING XI (Ming Hszi, születési nevén Hszi Meng-jao)

Az utóbbi két év felemelkedőben lévő kínai csillaga, az 1990-ben született Ming Xi 2010-ben kezdett el dolgozni olyan nevekkel, mint a Givenchy, a Dior vagy John Galliano.

Fotó: Imaxtree

0 Tovább

A szépség titka

A koreai szupersztárok külsejét mindenki irigyli. Tökéletes bőr, tökéletes megjelenés, tökéletes arc, alak, haj. Mintha csak a teremtés koronái lennének, szinte teljesen hibátlanok. Persze a szépségnek titka és ára is van, meglehetősen borsos méghozzá.

Ázsia-szerte megőrülnek a nők azért, hogy olyannak nézhessenek ki, mint a legszebb koreai színésznők és popsztárok. Az ilyen fajta tökéletes szépség azonban ritkán természetes adottság, és bizony nem véletlen, hogy Dél-Korea vezeti a plasztikai sebészeti beavatkozások számának listáját. Bár a legtöbb plasztikai műtét non-invazív, azaz nem komoly nagy műtét, hanem pl. botoxkezelés, de az arcplasztika száma is jóval nagyobb itt, mint más országokban. Ennek oka kétségtelenül a média által közvetített sztárok tökéletes megjelenése. A koreaiak már-már rögeszmésen ragaszkodnak a szépséghez, nincs talán még egy olyan ország, ahol annyi kenceficét kennének az arcukra a nők, mint itt. Divat a fehér bőr, mert az olyan elegáns, a sötét bőr a "paraszti" származás jele, ami persze elég tré dolog, ugye. 
 

A kenceficék közül kiemelkedik például a kifejezetten koreai találmánynak tartott BB-krém (bár egy német orvos fejlesztette ki az első ilyet), ami már lassanként itthon is kapható, sőt, a L'Oreal is lenyúlta a koncepciót. Ez gyakorlatilag egy mindent tudó "csodakrém", ami egyszerre alapozó, hibajavító, napfényvédő, ápoló és fiatalító hatású. (Szerintem tutira erre pályáztott a gonosz boszorka a Hófehérkében). És férfiak is használják. Bizony. 

Ráadásul a koreai plasztikai sebészeti iparág (mert ez már az) rendkívül fejlett, a legjobb orvosok a legmodernebb technológiával felszerelve dolgoznak itt, nem véletlenül járnak ide más országokból a nők és férfiak egyaránt. Koreában még luxusklinikák is vannak, amik saját kis szállodát működtetnek a kuncsaftok számára.

A koreai sztárok közül igen sokan végeztettek ilyen-olyan korrekciót az arcukon, egyesek bevallottan, mások titokban.

Ku Hara, a Kara együttesből, szem- és orrműtét.

Kwanghee a ZE:A együttesből. Gyakorlatilag új arcot kapott.



UEE az After Schoolból. Szemműtét (a Koreában igen népszerű duplaszemhéj-műtét)

Kim Hjondzsung, nóziplasztika. Mondjuk őt nem tudom megérteni miért, szerintem előtte sokkal helyesebb volt (mi baja volt az orrával???)

Ők itt fent azok, akik bevallották. A többség persze hevesen tagad, illetve vannak pletykaszintűek is, ahol a netizenek kutakodnak régi fotók után és próbálják bebizonyítani, hogy az illető híresség plasztikázva van. Jöjjön pár ilyen példa:

Jessica a Girl's Generationből. Nem lehet nem észrevenni az állkapocscsont változását. 

I Minho. Azt mondják némi orrműtét és szemműtét. Fene tudja.

Kim Dzsedzsung. Mivel tökéletes az arca, azonnal felmerült a plasztikai műtét kérdése is. Az antifanok szerint tutira volt, orr- és szemműtétje. A fanok szerint egyik se volt, és ezt képekkel bizonygatják, amik szerint se az orra, se a szeme nem változott tinikora óta. Mindenki döntse el magának.

Tiffany a Girls' Generationből. Nózimunkának néz ki. Az, hogy teltebb volt, nem jelent semmit, halálra diétáztatják szerencsétleneket (erről majd egy későbbi posztban).
 

Szong Hjekjo. Állítólag orr- és szemműtét. Utóbbi szinte bizonyos, az orrában nem vagyok biztos. (És ő is sokat fogyott)

1 Tovább

Olccsang, az ázsiai szépségideál

Mi számít szépnek? A szépség minden korban és kultúrában mást jelentett mindig is, ami szép lehet egy amerikainak, az nem feltétlenül szép egy svédnek, és ami az ókorban szépnek számított, nem feltétlenül számít annak manapság. A jelenlegi ázsiai populáris szépségideál, mint oly sok minden a popkultúrában, Koreából ered, de máshol is megvetette a lábát. Ez az olccsang vagy más betűzéssel eoljjang vagy ulzzang, ami szó szerint azt jelenti: csinos pofi. Az olccsangok gyakorlatilag az élő porcelánbabák: hatalmas szem, tökéletes bőr, babaszerű arc. Az internetnek köszönhetik a megjelenésüket, ahol több olccsangversenyt is rendeznek, ma már nem csak ázsiai résztvevőkkel. Persze az olccsangok fényképeinek többsége photoshop, de léteznek valódi olccsangok, és köztük nem kevés a férfi sem!

Hatalmas szemek és babaarc: egy tökéletes olccsang. fanpop.com

Az olccsangok közül többen is szupersztárokká váltak, akár színészi, akár énekesi karriert befutva. 

Híres olccsangok:

Ku Hara a Kara együttesből

Kim Thehi színésznő

Ku Hjeszon színésznő

Kim Hjondzsung énekes

Jaejoong, a JYJ együttesből

Lee Joon, az MBLAQ együttesből

0 Tovább

Xiaolongimnida

blogavatar

A blog kínai, koreai és általában véve ázsiai témákkal foglalkozik. A Xiaolong kínaiul kis sárkányt jelent, az -imnida végződés pedig koreaiul annyit tesz: "vagyok".

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek