Ha Ázsia csodás tájairól van szó, akkor az ember leginkább Kína hegyvidékeire, a gyönyörű japán kertekre vagy az egzotikus thaiföldi vidékekre gondol először. Dél-Korea úgy nem szokott kapásból beugrani, pedig rengeteg szépség található itt is, Szöulon kívül is. 

 

Szongszan Ilcshulbong 성산일출봉: Csedzsu szigtének híres Napfelkelte-hegye, a terület egyébként az UNESCO Világörökség-programjának is része. Mintegy 5000 éves vulkánkráter. Koreai sorozatok rajongói már jól ismerhetik.

A Kvangan híd 광안대교 (Kvangan tegjo): 7420 méteres, elképesztően kivilágított autópályahíd, mely Puszan Heunde és Szujong kerületeit köti össze. Érdekessége, hogy kétszintes. A beceneve "Gyémánthíd", nem véletlenül, hisz éjszakai világítása több mint 100 000 színben pompázhat.

A Jodzsva patak (여좌천) Cshangvon város Csinhe kerületében, a tavaszi cseresznyefa-virágzás idején. A patak fölött átívelő Romantika-híd nem csak a szerelmespárok, de a fotózkodni vágyók kedvenc helye is.

 

 A Pomun pavilion 보문정 Kjongdzsuban, a Silla Királyság egykori fővárosában.

A Szorak-hegy (설악산)

A Poszong-teaültetvények Dél-Csolla tartományban az ország teatermelésének 40%-át adják.

 

Pulguksza 불국사, a koreai buddhizmus fő szentélye, Észak-Kjongszang tartományban. Több mint 1500 éves és a Világörökség része, rengeteg-rengeteg nemzeti kincs őrzője.


Anapcsi 안압지, azaz az Anap-tó egy mesterséges tó, melyet még a Silla Királyság idejében hoztak létre Kjongszang tartományban. A tóban három kis szigeten pompás épületek állnak.

A dél-csollai Hvaszunban található Szerjangcse 세량제 mesterséges víztározó, ahol a köd és a vízfelületen tükröződő színpompás lombok mesebeli látványt nyújtanak.

Pipacstenger a Szimhak-hegyen, a Kjonggi tartománybeli Padzsuban

A Tedun-hegy 대둔산 függőhídja, Dél-Cshungcshong tartományban.

A Thebek-hegység  태백산, Kongvon tartomány.

A Nami-sziget, a Winter Sonata sorozat egyik forgatási helyszíne. A sorozat elsöprő sikere megtöbbszörözte a szigetre látogató turisták számát, ma a főszereplő Pe Jongdzsunnak és Cshö Dzsiunak szobra is áll itt.

Rizsföldek Hamjangban, Dél-Kjongszang tartományban.

A Cshungdzsuho tó 충주호 Észak Cshungcshong tartományban.

A Togju-hegy 덕유산 Észak-Csollában 


Fényképek: Korea Tourism Organization, infó: CNNGo és Wikipédia