Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tíz legidiótább ázsiai videoklip

Toplistázzunk! Mert az jó dolog. Ezúttal összegyűjtöttem azokat a videoklipeket, amiket WTF-faktorral láttak el, azaz amikor nézi az ember leesett állal, az jár a fejében: "ez meg mi a jó bánat akar lenni?" Persze vannak közöttük szórakoztatóak is, amelyeket kifejezetten élvezet nézni, más részük meg szimplán csak annyira idióta, hogy az ember elképzelni sem tudja, vajon mi járhatott a rendező fejében, amikor megálmodta.

10. Jay Chou: Niu zai hen mang

Jay Chou az egyik legünnepeltebb kínai rapper, aki minden dalát maga írja. Harmincon túl már várnánk az emberektől némi komolyságot, Jay azonban bevallottan egy nagy gyerek, és a kemény rapnótái mellé néha besikerülnek neki ilyen...hm... alkotások. "Az elfoglalt cowboy" videója totál random, itt-ott véletlenszerűen felbukkanó, tejet vedelő fehér fickókkal, túlsúlyos tehenészlányokkal és rózsaszín körhintalovakkal. 

9. TVXQ: Balloons

Ázsia valaha volt legnépszerűbb fiúbandája, a TVXQ is tudott néha totálisan WTF lenni. Jóképű, szexi srácok, a hangjuk is jó, táncolni is tudnak. Erre csinálnak egy klipet, amiben ugráló állatoknak öltöznek be.  No comment.
 

8. T-ara: Yayaya

Képzeljétek el azt a szegény szerencsétlen pasit, aki egy szigeten landol és "jajaja soppaloppa" refrént éneklő, a homokban magas sarkú divatcsizmában táncikáló indián csajokba botlik. Én tutira vagy röhögőgörcsöt kapnék, vagy bediliznék.

7. Orange Caramel: Magic Girl

Ők már szerepeltek egy korábbi posztban, mint a leghányingercukibb együttes. A videó azonban nem csak hányingercuki, de totálisan random is, a gumicsizmás-lolitaszoknyás csajoktól az idióta díszletig, annyira, hogy én a videóbeli pasi helyében futnék, amíg még lehet,  ezek elől a nagyra nőtt pszichobarbik elől... Jujj.

6. Haha: You Are My Destiny

Haha az egyik legnépszerűbb koreai komikus, és ennek megfelelően a dalai videoklipjei is enyhén agyamentek szoktak lenni. 


5. Norazo: Sales King

Hát, nem tudom eldönteni, hogy ez rockzene akar-e lenni, mindenesetre a klip a totális "na ez mi a franc?" A harcoló szamurájok összetörnek egy gipszpiramist (???), majd egy mikrofonhajú csávó hullahopp-táncot jár, miközben a szakállas pasi István a királyt nyomat. Közben meg egy kislány gördeszkán hintázik. Ööö.

4. Hyungdon & Daejon: The Gloomy Song

Koreai gangszterrap-reggae. Jaja. Az útszéli susnyásban forgatott videoklipben két gengszterjelölt kínaipiac-árus cuccban és fuxban nyomatja, miközben egy rózsaszín ruhás csaj random táncolgat. Teljesen nyilvánvalóan egy paródiaklip, a két rapperünk ugyanis népszerű komikus. A dal viszont piszok jó hangzású!

3. UV feat JY Park: Itaewon Freedom

Hát ez... Ez majdnem mindent visz. A nyolcvanas évek szintipop világát idéző dal és videó olyan agyament, hogy az már fáj. Mikrofonhaj, vállpántos kéziszinti, idióta tánclépések és égő karikán átugró énekes. Az idióta csípőmozgású ficek meg nem más mint J. Y. Park, Korea egyik legnagyobb ügynökség-kiadójának, a JYP Entertainmentnek a tulaja. Khm.

2. PSY: Gangnam Style

A most übernépszerű videó csak azért nem lett első, mert van nála agyamentebb is, igaz, hogy ez viszont rendkívül jó minőségű darab, operatőri munkában és rendezésben, na meg színészi játékban is - már amennyire a jógázó csajok fenekére üvöltést annak lehet nevezni. "Szöcske" Ju Dszeszok ugrándozása a neonsárga öltönyben külön plusz pont. PSY rulez!

1. DJ OZMA - Drinking Boys

A világ legidiótább videoklipje kétség kívül a különös és bizarr japán DJ OZMA nevéhez fűződik. A többi videója is eléggé eszement, de ez, ez mindent visz. Pucér japán hapsik tömege piros legyezővel takargatja a takargatnivalót egy toronyház tetején, zokniban és virággal a hajukban.  Kiváncsi lennék, mit szívnak! (figyelem, a videó kiskorúak számára nem ajánlott)


Bónuszvideó

Sagging Snail: Room Nallari

A Gangnam Style videójában neonban feszítő Ju Dzseszok, a "nemzet műsorvezetője" Koreában, és mellékesen a poénból alakított Sagging Snail nevű popduó egyik tagja. A videó nagyon vicces, azoknak is, akik nem értik, miért rohangál a fickó benne Mikiegér füllel és szőke parókában. Nos a videó a Bigbang együttes Monster című videoklipjét parodizálja, melyben szupertestű Tayeang haja leginkább Mikiegér fülére hasonlít, mindenki kaméleonja, G-Dragon pedig fehér gombafrizkóban illegeti magát. 

1 Tovább

Gasztrosarok: omurice

Gasztrosarok címmel indítok egy új rovatot, reményeim szerint olyan érdekes távol-keleti ételeket fogok itt bemutatni, amelyek nem igen ismertek Magyarországon. A pekingi kacsa, a mogyorós csirke, a szusi meg a kimcshi mellett rengeteg más finomság van az ázsiai konyhákban, remélem kedvet kaptok a főzőcskéhez!

A japán konyháról az embernek az első, ami beugrik, az talán a szusi. A következő étel azonban egy modern alkotás, ettől függetlenül igen népszerű, és nem csak Japánban, de Koreában is. Aki látta a Rooftop Prince című sorozatot, az biztosan ismeri, mert ott állandóan ezt ették, úton-útfélen. 

Ez az étel az omurice [omurájsz], ami az omlett és a rizs szavak összetételéből alakult ki, és a japán fúziós konyha, a jósoku alkotása. Tokióban, egy nyugati stílusú étteremben készítették először a 20. század elején, azóta pedig gyakorlatilag nincs olyan étterem japánban, ahol ne szerepelne a menün, a gyerekek kedvence.

Az omurice elkészítése viszonylag egyszerű, kell hozzá tojás, rizs és valami töltelék, ami lehet hús vagy zöldségfélék. A húst vagy az apróra vágott zöldségkeveréket (vagy akár húst és zöldséget együtt) meg kell pirítani egy kis dinsztelt hagymán némi sóval vagy borssal. Hozzá kell tenni a főtt rizset és összeforgatni. Kevés kecsappal színezni a rizskeveréket, itt vigyázni kell, hogy a kecsap ne égjen meg. Az egészet egy tányérra halmozzuk olyan alakban, hogy a kisütött omlettel teljesen be tudjuk burkolni. Két tojásból omlettet sütünk, mindkét oldalát megsütjük, és a rizshalom tetejére borítjuk óvatosan. Tetejére kecsap kerül. A másik módszer, hogy a serpenyőben hagyjuk az omlettet a megfordítás után, az egyik felére halmozzuk a rizses-húsos keveréket és ráhajtjuk az omlett másik felét.

Fotó: Sumiko Wannabe

Recept angolul

Recept magyarul

0 Tovább

A legszebb ázsiai pasik

Már volt róla szó, hogy Ázsiában divat androgünnek kinézni, azaz kedveltek az olyan férfiak, akik nőiesen szép arcvonásokkal rendelkeznek. Hát lássuk akkor a felhozatalt, íme a férfiak, akiknek az arca nőket megszégyenítően gyönyörű!

1. Az androgün férfiak leghihetetlenebbike talán a japán rockgitáros, Miyavi. Koreai apa és japán anya gyermeke, és eszméletlen szép az arca. Rá is játszik az imidzsre, miközben viselkedésre egy pasis pasi, aki már két gyerkőc édesapja, egyébként. És a felesége is nagyon szép nő (de Miyavi szebb, pasiként is).

Miyavi

2. A földkerekség egyik legszebb arcú palija valószínűleg Kim Hjondzsung, akit a Korea-imádók a Boys Over Flowers melankolikus szereplőjeként ismerhetnek. Ő a tipikus flower boy, azaz a macsó pali tökéletes ellentéte. Ellenállhatatlan Colgate-mosollyal, természetesen. Nem mintha panaszkodnék...

3. Nincs szépséglista G-Dragon nélkül, a K-pop kaméleonja igazi androgün nagyágyú. Szőke, barna, rózsaszín, kék, rövid vagy hosszú hajjal, mindegy.

4. Friss husi a piacon Ren a Nu'est együttesből, aki a banda debütálásakor azonnal reflektorfénybe került az elképesztően nőies arca miatt. Amit persze tudatosan ki is használnak minden klipben és fotózáson. Vigyázat, ő még kiskorú (16 éves), így valószínűleg majd ahogy idősebbé válik, kinövi a "babapofit" is.

5. Taemin a Shinee együttesből, aki utóbbi időben hosszú hajjal hódít.

Végezetül azért az egyensúly kedvéért jöjjön pár dögös fickó is, hogy nehogy azt higgyük, minden ázsiai pali androgün szeretne lenni.

1. Rain. Ki tudna neki ellenállni, ilyen névvel. Na és persze ilyen testtel...

2. Taeyang. A fickó, akit nem akarsz kihagyni, hidd el. És nem csak azért, mert piszokjó a teste, hanem pert piszok jó előadó is.

3. Jóképű, magas, okos, tehetséges, hegedül, Bartók a példaképe és kínai. Kell ennél több? Leehom Wang egy igazi főnyeremény bármely nőnek.

4. Andy Lau, a hongkongi kakukktojás. Már nem ifjú és nem klasszikus értelemben vett dögös pali, mégis van egy hihetetlen szexepilje. Aki látta a Szigorúan piszkos ügyek című epikus hongkongi filmet, az tudja miről beszélek. (Aki nem, sürgősen nézze meg, kihagyhatatlan, mellesleg Hollywood is feldolgozta).

5.  Hjon Bin, a Secret Garden elbűvölően bunkó Kim Dzsuvonja, a szívek királya. Hát nem véletlenül.

+1 bónusz: hogy is maradhatna ki az igéző szemű (és bársonyos bariton hangú) TOP, aki annyira szégyenlős, hogy még soha, de soha, de soha nem vette le a felsőjét nyilvánosság előtt. (Most sok millió rajongó sóhajt fel csalódottan). A fiú mellékesen totális idióta a kamerák előtt, aki ráadásul kétballábas is, és állandóan elrontja a koreográfiát. Nem egy tipikus fiúbandatag.

A posztban szereplő képek Google-keresés eredményei. Kizárólag illusztrációs célt szolgálnak.

6 Tovább
1234
»

Xiaolongimnida

blogavatar

A blog kínai, koreai és általában véve ázsiai témákkal foglalkozik. A Xiaolong kínaiul kis sárkányt jelent, az -imnida végződés pedig koreaiul annyit tesz: "vagyok".

Utolsó kommentek