A haditechnikával, hadászattal foglalkozó japán mangák széles köre 2010-ben tovább bővült az amerikai haditengerészet saját kiadású mangájával, ami a japán és az USA  hadserege közötti felhőtlen, csodás viszony leképezésére készült. (...) Természetesen PR-fogásként, a népszerű műfajt meglovagolva kívánta Amerika belopni magát a japánok szívébe.

Ezen mangák köre kibővült egy olyan kiadvánnyal is, ami gyakorlatiag a hadsereg paródiájának is tekinthető: a cukinak kinéző, rózsaszín hajú Mari-tan hercegnő (ömm, WTF) gyakorlatilag nem tesz mást, mint káromkodik, mint a kocsis, izé, akarom mondani, mint egy haditengerész. Mari-tan kiképzőtiszt és a feladata szegény Army-tan újonc basztatása kiképzése. A kiadvány célja szimplán nem más, mint hogy megtanítsa az érdeklődő japánokat amerikai katona módjára istenesen káromkodni. A fuck szó ezernyi jelentésétől és használati lehetőségétől kezdve....  Természetesen Maritan és társai műanyag figuraként is kaphatóak.

Maritan persze nem az USA haditengerészetének terméke, csak azé a cégé, amelyik a "hivatalos" mangáikat is készíti, sietve közli ezt az illetékes tiszt, elhatárolódva Maritan mocskos szájától.

Kép forrása: japanfocus.org

Fotó forrása: kiddokid.wordpress.com

Forrás:  japanfocus.org

A blog hamarosan teljesen új otthonába költözik!