Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Maritan, aki úgy káromkodik, mint egy... haditengerész

A haditechnikával, hadászattal foglalkozó japán mangák széles köre 2010-ben tovább bővült az amerikai haditengerészet saját kiadású mangájával, ami a japán és az USA  hadserege közötti felhőtlen, csodás viszony leképezésére készült. (...) Természetesen PR-fogásként, a népszerű műfajt meglovagolva kívánta Amerika belopni magát a japánok szívébe.

Ezen mangák köre kibővült egy olyan kiadvánnyal is, ami gyakorlatiag a hadsereg paródiájának is tekinthető: a cukinak kinéző, rózsaszín hajú Mari-tan hercegnő (ömm, WTF) gyakorlatilag nem tesz mást, mint káromkodik, mint a kocsis, izé, akarom mondani, mint egy haditengerész. Mari-tan kiképzőtiszt és a feladata szegény Army-tan újonc basztatása kiképzése. A kiadvány célja szimplán nem más, mint hogy megtanítsa az érdeklődő japánokat amerikai katona módjára istenesen káromkodni. A fuck szó ezernyi jelentésétől és használati lehetőségétől kezdve....  Természetesen Maritan és társai műanyag figuraként is kaphatóak.

Maritan persze nem az USA haditengerészetének terméke, csak azé a cégé, amelyik a "hivatalos" mangáikat is készíti, sietve közli ezt az illetékes tiszt, elhatárolódva Maritan mocskos szájától.

Kép forrása: japanfocus.org

Fotó forrása: kiddokid.wordpress.com

Forrás:  japanfocus.org

A blog hamarosan teljesen új otthonába költözik!

0 Tovább

A repülés és a feng shui

A feng shui (fengsuj) ősi tudományát évezredek óta használják a kínaiak a harmonikus környezet megteremtésére, mely szerintük a sikert és a boldogságot is megalapozza. A fengsuj segítségével szinte bármit át lehet rendezni, a lakás berendezésétől az építészeti alapokon át a köztéri parkokig. Ha mindez nem elég, most már fengsuj szerint is lehet röpködni: a szingapúri Jetstar légitársaság fengsuj-szolgáltatással rukkolt elő!

Olvass tovább!

0 Tovább

A legtöbb táncoló kabala a világon

Na hol máshol? Hát persze, hogy Japánban! Az őrült divatok országában ugyanis szinte mindennek van cuki kabalafigurája (juru-kjara), a cégektől a városi önkormányzatokig. A nagy, hatalmas fejű plüsskabalák ugyanis barátságosabbnak mutatják a kabala gazdáját, így nem meglepő, hogy pályázatot írtak ki még Abe Sinzó miniszterelnök kabalájának megalkotására is... És persze minden évben rendeznek országos juru-kjara versenyt is.

Így aztán szinte adja magát, hogy a héten Japán lett az egyszerre táncoló legtöbb kabala Guinness-rekordere. A feladat az volt, hogy egy öt percen keresztül tartó dal közben a kabalák kevesebb mint 5%-a kövessen el hibát a koreográfiában. Harmadszori nekifutásra, a 25 prefektúrából érkező 141 óriás plüss  jelkép közül 134 sikeresen végigcsinálta hiba nélkül az összehangolt táncot. A dal egyébként egy japán paródia-rockbanda, a The Drifters "The Beard Dance" című szerzeménye volt.

Gratulálunk az őrült japánok újabb őrült (és nagyon plüss-puha) rekordjához!

Források: Japan Today, The Japan Daily Press

0 Tovább

10 dolog, amit nem tudtál Jet Liről

Jet Li bár itt Magyarországon talán nem annyira népszerű, mint Jackie Chan, azért biztosan akad pár rajongója, és hát a tévékben is futott több filmje magyarul, mint az Öld meg Rómeót! vagy Az egyetlen. Kár, hogy mondjuk a régebbi, kosztümös munkáit nem adják, azok az igazán zseniálisak, nem az amerikai bóvlifilmjei. Na de hagyjuk a rizsát és lássuk a vesevelőt: 10 dolog, amit tutira nem tudtál Jet Liről.

1. A Jet nevet azért kapta, mert az első filmje fülöp-szigeteki plakátjára nem akarták kiírni a születési nevét (Li Lien-csie), mert túlságosan snassznak tartották. Ekkor javasolták neki a Jetet, arra utalva, hogy karrierje olyan erőteljesen és magasan szárnyal, akár egy jet. Kínában egyébként sehol nem utalnak rá ezen a néven.

2. Jet Li 12 évesen már országos vusubajnok volt (a vusu formalizált, versenyre kifejlesztett kungfu), ráadásul felnőtt mezőnyben, húszéveseket vert meg. Ötször nyerte meg a bajnokságot, és 17 évesen vonult vissza.

3. 1974-ben, 11 évesen Richard Nixon előtt tartott bemutatót a Fehér Házban.

4. Első filmjét,  a kis költségvetésű Shaolin templomot 17 évesen forgatta. A film szereplői mind vusuversenyzők, és nem használnak semmilyen trükköt, sőt, a koreográfiát is maguk készítették, mert nem volt pénz hivatásos koreográfusra.

5. Li leghíresebb filmje, amivel kultikussá vált Kínában, a Kínai történet, melyben a kungfulegenda Wong Fei-hungot személyesítette meg.

6. Hongkongi karrierjének csúcspontján a maffia megölette a menedzserét, mert az nem volt hajlandó Lit egy maffia által szponzorált filmhez szerződtetni.

7. A Kockázati tényező című 1995-ös filmjében Jackie Chant parodizálja, akivel egyébként csak egyetlen közös filmje van, A tiltott királyság.

8. Eredetileg ő játszotta volna a Mátrixban az Orákulum védelmezőjét, de visszautasította a szerepet.

9. Az egyetlen kungfusztár, aki elnyerte a legjobb színésznek járó díjat: 2007-ben a Félelem nélkül című filmjéért a Hong Kong Film Critics Society Awards díjazta, 2008-ban pedig a The Warlordsban nyújtott alakításáért a Sanghaji Filmkritikusok és a Hong Kong Film Awards díját is elnyerte.

10. Egyetlen olyan filmje van, amiben nem verekszik, az Ocean Heaven, melyben egy 20 éves autista fiú haldokló apját alakítja. A film az autisták lehetetlen helyzetére próbálja felhívni a  figyelmet Kínában, ahol szinte alig van olyan intézmény, ami segítené ezeket a rászoruló gyerekeket. Li a szerepet ingyen vállalta el.

+1: Jet Li és két kislánya majdnem meghalt a Maldív-szigeteki cunamiban, ez az élmény ösztönözte arra, hogy létrehozza a One Foundation alapítványt, ami katasztrófasegélyezés mellett környezetvédelmi, egészségügyi és oktatásügyi területen is tevékenykedik.

Kedvenc idézetem Jet Litől:

Sosem mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legjobb harcos a világon. Ha valaki csak azért tanul harcművészetet, hogy utcai harcokba bonyolódjon és megfélemlítsen másokat – azt az embert véleményem szerint nem lehet igazi harcművésznek nevezni.

Honlapján egyébként sok bölcs gondolatot megoszt, valamint élményeit a vusubajnok-korszakából, hogy mennyit kellett szenvednie a vusuiskolában. Érdemes elolvasni, nagyon tanulságos.

0 Tovább

A tíz leghíresebb ázsiai transznemű

Sokat olvasni arról, hogy az LMBT-közösségeknek létharcot kell vívniuk Ázsiában, mert igencsak nem elfogadott dolog másnak lenni. Nem mintha egyébként a társadalom nyugaton annyira nyitottabb lenne, erről meleg ismerősök biztos tudnának mesélni, bár azért itt valamivel talán jobb a helyzet. Ázsiában néhány országban melegnek vagy transzneműnek lenni nem egyszerűen nem elfogadott, de néhol egyenesen törvénybe ütköző (egyes helyeken prostituáltnak minősítik a transzneműeket, alapból, például). Indonéziában a vallás teszi lehetetlenné a helyzetüket, itt ugyanis az iskolai tankönyvekben is szerepel, hogy az egyetlen igaz út a heteró, aki más, az "nem normális". Több szervezet is küzd azért, hogy az LMBT-közösségeket elfogadják, illetve hogy felvilágosítsák az embereket.

Ennek fényében talán meglepő, hogy Ázsiában több igen híres, sőt közkedvelt transznemű személyiség is van.

REGINE WU

Regine Wu az egyik legrégebbi transznemű híresség, ráadásul kínai, na jó, tajvani, 1962-ben született Vu Csongming néven és 22 éves korában, azaz 1984-ben (!) operálták nővé. Televíziós személyiség, a helyi Teleshopot vezeti, és hihetetlenül sikeres, pl. 85 perc alatt eladott 700 laptopot. Férjnél van, a férje 14 évvel fiatalabb.

JIN XING (Csin Hszing)

Ő sem mai bárány már, 1967-ben született Senjangban, 1995-ben, Kínában operálták nővé, egy évvel később a pekingi polgármesteri hivatal segítségével (!!!) saját tánctársulatot hozott létre. Kína egyik leghíresebb táncosa.

AI HARUNA 

A japán hölgy Ónisi Kendzsi néven, fiúként látta meg a napvilágot 1972-ben és 17 évesen váltott nemet. 

HARISU

Harisu 1975-ben született Dél-Koreában I Kjongjop néven. 1999-ben váltott nemet, amíg fodrásznak tanult Japánban. 2000-ben hazatért és a showbizniszben helyezkedett el, Korea  egyik legismertebb énekesnője lett.

I Szijon (Lee Si-yeon)

I Szijon 1979-ben született I Dehak néven és keresett férfimodell volt. Férfiként állandóan rajta volt a nyomás, hogy gyúrjon, építse a testét, legyen férfias. Vívódások közepette többször is megpróbált öngyilkos lenni, végül átoperáltatta magát, 2007-ben. Korea-rajongók láthatták a Sex Is Zero c. filmben, akkor még férfiként.

CUBAKI AJANA (Ayana Tsubaki)


1984-ben született Japánban, Nakamura Juri néven, 2006-ban operáltatta át magát. Népszerű televíziós személyiség és fotómodell.

NONG POY

1986-ban született Thaiföldön, 17 évesen operálták meg. Ma híres színésznő és modell.

ALICIA LIU

Az 1986-ban, Tajvanon született Liu 18 évesen esett át a nemváltoztató műtéten. Népszerű televíziós személyiség és modell.

Szato Kajo (Kayo Sato)

Televíziós személyiség és modell, 1988-ban született. 2008-ban kezdődött a karrierje, de csak 2010-ben vallotta be, hogy fiúnak született.

Liu Sihan (Liu Shihan)

Kínában született Csangsa városában 1989-ben. Modellkedik weboldalaknak és videojátékoknak, valamint magazinoknak is, valamint három évig volt profi rúdtáncos, mielőtt 2010-ben bevallotta, hogy nővé operálták.

Forrás: China.org.cn

0 Tovább
«
1234

Xiaolongimnida

blogavatar

A blog kínai, koreai és általában véve ázsiai témákkal foglalkozik. A Xiaolong kínaiul kis sárkányt jelent, az -imnida végződés pedig koreaiul annyit tesz: "vagyok".

Utolsó kommentek