Az ázsiai modellek iránt nagy volt idén a kereslet, és szakértők szerint a trend folytatódni fog. Nem csak Ázsiában, de a világ minden táján szívesen reklámoznak ázsiai lányokkal, a Victoria's Secrettől az Estée Lauderen át a L'orealig számos márka választ magának ázsiai származású arcot. Íme az utóbbi idők legsikeresebb ázsiai modelljei.

LIU WEN (Liu Ven)

Az 1988-as születésű leányzó ma az egyik legkeresettebb kínai modell, ő volt az első kínai lány, aki a Victoria's Secret kifutóján parádézhatott, de modellkedett Calvin Kleinnak, a Dolce & Gabbananak és a Chanelnek is. A models.com az ötödik helyre sorolja a világ szupermodelljeinek listáján.

Vogue China

Numéro China

SUI HE (Szuj Ho)

14. a model.com toplistáján,  Szuj Ho 1989-ben, Csöcsiangban született Kínában, modellkedett Ralph Laurennek, a Dolce & Gabbananak és Vivienne Tamnak is. 

HYONI KANG (Kang Hjoni, születési nevén Kang Szonghjon)

A koreai születésű, 25 éves Kang Hjoni 2008-ban elnyerte a Ford Supermodel of the World címet, az első ázsiai lányként a verseny több mint 30 éves történelme folyamán. Azóta foglalkoztatta a Lacoste, a Marc by Marc Jacobs, a Hilfiger, az American Eagle is.

Fotó: Inapad.com

SUN FEI-FEI (Szun Fej-fej)

1989-ben született Hopejben, Kínában. Munkái között található Chanel, Takashi Watanabe, Philip Lim, Givenchy, Louis Vuitton és Calvin Klein is.

Vogue

Fotó: Imaxtree

TAO OKAMOTO

Az 1985-ben Japánban született lány olyan nevekkel dolgozott, mint az Emporio Armani, Ralph Lauren, Emanuel Ungaro.

Shu Uemura

WANG XIAO (Vang Hsziao)

Listánkon az egyik legfiatalabb, 1991-ben született Kínában. 2010 óta modellkedik, áttörést akkor ért el, amikor Calvin Klein modellje lett egy parfümreklámban, de az Emporio Armani is alkalmazza.


SHU PEI-QIN (Su Pej-csin)

Szintén Kínából, az 1990-ben született Pej-csin 2008-ban tört be a divat világába, amikor párizsi és new yorki kifutókon kezdett dolgozni neves divattervezőknek. 2010-ben a Maybelline arca lett, modellkedett a Givenchynak, a Guccinak, a Diornak és a Chanelnek. 

V magazine

NYmag.com

MING XI (Ming Hszi, születési nevén Hszi Meng-jao)

Az utóbbi két év felemelkedőben lévő kínai csillaga, az 1990-ben született Ming Xi 2010-ben kezdett el dolgozni olyan nevekkel, mint a Givenchy, a Dior vagy John Galliano.

Fotó: Imaxtree