Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Holdújévi szokások

Február 10-én kezdődik a Holdújév, amit Ázsia-szerte megünnepelnek. Kínában ez a legfontosabb ünnep, régen több hetes volt, ma egy hetes szünetet jelent az embereknek. Ilyenkor gyakorlatilag leáll a munka, mindenki arra koncentrál, ami ilyenkor a legfontosabb: a szeretteire. A Holdújév ugyanis családi ünnep, ilyenkor összegyűlik a rokonság és hatalmasakat esznek, beszélgetnek és (manapság) tévéznek együtt. A holdújév kezdete hagyományosan a tavasz kezdetét jelöli, ezért Kínában a Csuncsie (Chunjie), azaz Tavaszünnep néven hivatkoznak rá. A Tavaszünnephez rengeteg babona, hagyomány, szokás fűződik, ami ráadásul akár régiónként is változhat. A holdújév, mivel a holdnaptárat követi, minden évben másik napra esik a Gergely-naptár szerint. Idén február 10-én a Kígyó (hold)évébe lépünk.

Olvass tovább!

0 Tovább

Kavaii, egjo, szacsiao: a cukiság és ami mögötte van

Az európai szem számára furcsa ázsiai viselkedési forma az össznépi cukiskodás, amire jó esetben csak szemöldököt emelünk, jót nevetünk, rosszabb esetben viszont visszataszító is lehet elsőre, sőt, kifejezetten hányingerkeltő is. Éppen ezért fontos, hogy megértsük a cukiság lényegét, hátterét. Nem, az ázsiai nemzetek nem idióták. Csak mások, másképp működik a társadalom, mások a szokások, és bizony a cukiság is hozzátartozik az ázsiai léthez.

Ami Japánban a kavaii (kawaii), az Koreában az egjo (aegyo), Kínában pedig a szacsiao (sajiao). Mindhárom arra utal, amikor valaki "aranyosan", "cuki módon", szinte kisgyermeki ártatlansággal viselkedik, illetőleg Japánban a kavaiit használják tárgyak jelzőjeként is (Hello Kitty, rémlik?): kavaii lehet egy szoknya, egy plüssfigurás hátizsák vagy egy kismacska is. Ezzel szemben a koreai és a kínai fogalom kifejezetten a viselkedésre vonatkozik (tehát nem mondhatjuk, "jaj de egjo ez a plüssfigura").

Ez csak kavaii.

Ez meg egjo, kavaii és szacsiao is egyben (SNSD)

Überkavaii (japán lány képe tumblr-ről)

Túlkavaii. Vagy inkább giccses? (etsy.com)

A létező legkavaiibb. (graphics.glig.com)

A cuki viselkedés jellemzően női tulajdonság. Főképp idősebbek társaságában, illetve a fiúk előtt viselkedik egy ázsiai lány cukiskodva. Például, ha fel akarja magára hívni a figyelmet, de egyszerűen csak csábítási módszer is. Az ázsiai kultúrákban a nőket jellemzően szeretik rendkívül femininnek tudni. A nő legyen aprócska, törékeny, lehetőleg minél vékonyabb, bájos, ártatlan, és függjön a férfitól. Ennek tökéletes kifejező ereje a "cuki". Például, amikor a lány rácsimpaszkodik a fiú karjára és nagy, rebegő szempillákkal azt mondja: "oppa, ugye viszed a szatyromat, olyaaan nehéééz!". A férfiak szeretik úgy érezni, hogy ők a nagy, erős védelmezők, akkor is, ha tudják, hogy a nő esetleg abszolút nem szorul segítségre. Amikor apró sikolyokkal az ágyra ugrik valaki, hogy "jaj, egy póóók!" és édesen a szája elé kapja a kezét - na ez az egjo. A fiú pedig hősként taposhatja agyon szerencsétlen kártevőt, hogy aztán cuki tapsvihart váltson ki a kedveséből. Úgy tűnik, az ázsiai pasiknak erre van szükségük.

Ha Dzsivon egjo-demonstrációja a Secret Gardenben. Az "oppa" a férfiak kedveskedő megnevezése, egyébként idősebb fiútestvért jelent. Az egjo tipikus megjelenése Koreában, amikor egy lány kislányos hangon, elnyújtva kiabálja, hogy "oppaaaaa".

Nálunk visszásan hat a dolog, hiszen mások az elvárások. A független, önálló, magáért kiálló nő eszményképe mellett szinte kizárt, hogy egy átlag európai nő így viselkedjen, és nincs is kinek így viselkedni, hisz az itteni férfiak nem ehhez vannak szokva. Bár a külföldi férfiak számára az egjo/kavaii/szacsiao elsőre nagyon vonzónak hathat ("jaj, de édes ez a lány!"), a húszezredik ajakbiggyesztéses hiszti után azért be szokott telni a pohár. Persze Ázsiában is sok olyan férfi van, akik ki nem állhatják az egjót, és nők is szép számmal akadnak, akik nem tudnak vagy nem akarnak így viselkedni.

Azt is hozzá kell tenni, hogy az a mennyiségű egjo, amit például a K-pop, illetve a K-drámák közvetítenek, köszönőviszonyban sincs a valósággal. Expat blogok tanúsága szerint a hétköznapokban sokkal kevésbé eltúlzottan viselkednek ennyire cukiskodóan a lányok, és Koreában is megbámulják azokat, akik nyilvános helyen leállnak eltúlzott mozdulatokkal egjózni. Japánban viszont a materiális cukiság már olyan méreteket öltött, hogy gyakorlatilag mindenütt jelen van, még az öltönyös úriemberek telefonján is miniatűr kavaii bigyók csilingelnek.

Bár a cukiság amolyan lányos dolog, Korea szórakoztató iparában teljesen elfogadottá vált az egjo kimutatása a férfiak részéről is, és nem csak tinikről beszélünk, meglett férfiak is egjóznak. Nyilvánvalóan az erre igényt tartó rajongótábor miatt teszik, akik fölöttébb aranyosnak vélik, ha egy pasi cukiskodik a képernyőn. Itt is van akinek jól áll, és tényleg aranyos lesz tőle, másoktól meg kifejezetten nevetségesen hat.

Kukucs! (Yoseob, Beast együttes)

Yunho és az egjo

"Jé, macska!" Minhyuk a BTOB együttesből egjózik.

Szegény Xiah Junsut 26 éves kora ellenére is állandóan rákényszerítik az egjózásra. Látszik rajta, hogy rohadtul unja már és nagyon cikinek érzi. De hát a rajongók kívánsága szent.


Az egjo testbeszédnek számos eleme van. Az ajakcsücsörítés, az ajkak lebiggyesztése sértődött kisgyerek módjára, a nagy szemek meresztgetése, a megjegyzésekre való elpirulás, nevetéskor (bocsánat, kacagáskor) a kéz száj elé kapása, az ajkak beharapása, a mutatóujjal az orcák böködése, illetve a "buing buing"-mozdulat (amikor az ember az arca elé kapja az ökleit, mint mikor nálunk sírást imitálunk gyerekeknek), az ál-hisztizés ("de vegyéééél nekem hamburgert, oppaaaa"), a toppantás a lábakkal és még sorolhatnám.


A buing-buing mozdulat (SNSD)

És persze nem maradhat ki az I love you-mozdulat sem (Key, Shinee)

Meg a nyuszifülecskézés (Siwon, Super Junior)

Meg az ajakbiggyesztés (Sistar)

És hogy felejthetnénk el a V-betűzést? (Minzy, 2NE1)

És az ártatlan kisegérke-kinézetet? (Dara, 2NE1)

Mindenki angyalkája, Xiah Junsu, akiből tinikorában tettetés nélkül sugárzott az egjo, ezért is kapta az "Angel Xiah" és a "Happy Virus" beceneveket. Ma már inkább szeretne szexi felnőtt lenni.

Egjót lehet jól és rosszul is csinálni, vannak akiknek teljesen természetesen jön, és a személyiségük része, de persze a többségnél ez egy felvett viselkedésforma, és sokszor látszik, hogy erőltetett. Ilyenkor persze irritálóan is tud hatni, ahelyett, hogy a célját érné el: vagyis azt, hogy megkedveld az illetőt.

Persze a cukiskodás kiváló paródiaalap is, ahogy azt remekül demonstrálja nekünk a 2PM fiúegyüttes az Orange Caramel hányingercuki dalával.

Források: eChinacities, maddieloveskpop, CRI, eatyourkimchi, Ningin; Christian Utz-Frederick Lau: Vocal Music and Cultural Identity in Contemporary Music, Routledge (2013)

0 Tovább

Drága a szerelem Koreában

A blogból már kiderülhetett az olvasók számára, hogy Korea egy izgalmas és (nekünk) furcsa ország, fura szokásokkal. Épp a szerelem lenne ez alól kivétel? Ha két szóval kellene jellemezni a koreai szerelmet, az a drága és a bonyolult lenne.

Aki Koreában akar párt találni, az kösse fel az alsógatyáját meg a pénztárcáját. Lássuk, mi mindenen kell keresztülmenni!

Ma az egyik legelfogadottabb párkeresési fórum Koreában a vakrandizás, melynek két formája van, a mee-ting és a sogeting. A mee-ting egy kötetlenebb, barátkozós forma, főképp egyetemisták körében kedvelt, és jó ok a bulizásra meg a piálásra. A sogeting ezzel szemben a hagyományos vakrandi, amit legtöbbször egy családtag, rokon szervez meg, de vannak profi cégek is, melyek ezzel foglalkoznak. A sogetingre az megy el, aki konkrétan házasság céljából randizik. Még a sztárok is randiznak így, a JYJ Jaejoongjáról köztudott például, hogy több bukott vakrandija is volt már. (Nem értem, kinek nem kell egy ilyen pasi?)

Vakrandi

Vakrandizás

Ha sikerült ráakadni a megfelelő partnerre, akkor jön a java. Koreában kismillió ünnep van a szerelmesek számára, gyakorlatilag minden hónapban legalább egy nap, sorjában (és figyeljétek a konzisztens dátumozást!!):

Pepero. Forrás: adventureteachingkorea.wordpress.com

* Diary Day (január 14.): a szerelmesek naplót ajándékoznak egymásnak
* Valentin nap (február 14.): ekkor a lányok adnak csokoládét a fiúknak
* White Day (március 14): ekkor a fiúk lepik meg a lányokat édességgel
* Black Day (április 14.): ezt a szerencsétlen szingliknek lökték oda, hogy legyen mikor sajnálniuk magukat, amiért még mindig szinglik, ilyenkor feketébe öltöznek és ccsadzsangmjont esznek. Mármint a szinglik.
* Rose Day (május 14.): a párok rózsát ajándékoznak egymásnak
* Kiss Day (június 14.): meg kell puszilni mindenkit, akivel találkozol. (Na ezt megnézném, a konzervatív koreai kultúrában...)
* Silver Day (július 14.): a szerelmesek ezüstékszert ajándékoznak egymásnak.
* Green Day (augusztus 14.): a párok a szabadba szakadnak, a szinglik meg szodzsut vedelnek (zöld üvegből, nyilván).
*Photo Day (szeptember 14.): a párok fényképet készítenek és különleges helyre akasztják (LOL)
*Wine Day (október 14.): a párok....nos... bort isznak.
* Pepero Day (november 11.): a zseniális marketing, a Pepero nevű, csokoládéba mártott ropi gyártója ilyenkor akkorákat kaszál, hogy ihaj. Ezen a napon nem csak a szerelmesek, de a barátok, a kollégák, a családtagok is Peperót ajándékoznak egymásnak. Sőt, a gyerekek a suliban a kedvenc tanáraiknak is. Óriás méretű dobozban is kapható. (És egyébként zseniálisan finom, itthon is kapható a koreai boltban)
* Movie Day (november 14.): a párok moziba mennek. Legalább egy jó napja legyen az iparágnak, amikor országszerte tömve vannak a mozik, nem?
* Hug Day (december 14.): a párok.... ölelkeznek... a hideg miatt.
* Karácsony: a karácsony kifejezetten nem családi, hanem szerelmes ünnep, amit a párok együtt töltenek.


Ha ez még nem lenne elég, csak hogy fokozzuk a pénztárcánk izgalmát, jönnek az évfordulók, illetve inkább napfordulók: a kapcsolat minden 100. napján! Ilyenkor nem virágcsokor meg csoki meg vacsora dívik, hanem drága ajándékok (dizájner cuccok, pl.). Van, aki kifejezetten arra gyűjt (vagy csináltat hitelkártyát), hogy legyen miből az évfordulós ajándékokat fizetni. Persze nem mindenki ilyen, de ez az általános gyakorlat.

Koreában és Ázsia más országaiban is divatosak az úgynevezett couple clothes, azaz a páros ruhák. Ezeket kifejezetten szettben árulják párok számára. Lehetnek egyszínűek, vagy azonos mintájúak, vagy kiegészítő mintájúak, lényeg, hogy felismerhesd róluk, hogy a viselőik összetartoznak. Egyes éttermek, kávéházak még kedvezményt is adnak couple-ruhát viselő pároknak. A fiúk persze ki nem állhatják a dolgot, de a lányok mindig keresztülviszik az akaratukat.

Couple clothes

Couple clothes (forrás: www.vivi-clothes.com)


A páros ruhához jól megy a másik elterjedt szokás, a páros gyűrű, azaz a couple rings. A couple ring nem tévesztendő össze a jegygyűrűvel! Nálunk csak akkor szokás gyűrűt adni, ha megkérik valaki kezét, Ázsiában ez nem így van. A couple ring általában ezüst, és mindkét fél kap egyet, de lehet másmilyen anyagból, mintás, stb. Lényeg, hogy az összetartozást fejezi ki, egy aranyos gesztus, de nem jelent házasulási szándékot. Még akár gyerek-anya is ajándékozhat egymásnak ilyen gyűrűt, ahogy tette ezt például Csang Gunszok (Jang Geun-suk).

Couple rings

Hangul feliratos "couple ring"-pár (Faith Element)


A randizáshoz a mai modern világban (a lányoktól elvárt szűziesség ellenére!) szinte hozzátartoznak a motelek, melyekből csak Szöulban több mint 30 000 található. Ennek oka az, hogy a legtöbb fiatal a házasságig a szüleivel lakik - és hát így bizony nehéz romantikus perceket lopni a kedvessel, ha anyu az ajtóból figyel. A motelek egyébként rendkívül diszkrétek és titokzatosak, mivel a legtöbben persze nem akarják reklámozni, hogy hova járnak.

Ha esetleg még nem költöttek eleget a párok, akkor elmehetnek egy népszerű tarotolvasásra a szadzsu-sátrakba. A jövendőmondás segítségét mindenre kikérik (nem csak Koreában amúgy, más ázsiai országokban is), a vizsgák kimenetelétől az esküvői dátum kiválasztásáig.

Szadzsu-sátrak

Szadzsu-sátrak (사주) (Forrás:jasonstrother.net)

Házasság után a férjnek a lány szüleiről is gondoskodnia kell, a rendszeres ajándékozás elvárt dolog tőle.  A férfi dolga, hogy keresse a pénzt, gondoskodjon a családról és legyen erélyes. A nő dolga, hogy megfeleljen az anyósa elvárásainak, legyen ártatlan és hűséges.

Ezek természetesen általánosítások, mindig vannak és lesznek kivételek, és valószínű, hogy más emberek másképp élnek meg dolgokat, vagy másképp látják azokat.

Érdekelne, hogy mit gondolnak erről, vagy mit tapasztaltak olyan hölgyek és urak, akik innen Magyarországról házasodtak koreai családba, amennyiben ilyen párok olvassák ezt a poszot, kérem, hogy írjanak a xiaolongimnida[kuckuc]gmail.com címre, szeretnék interjút készíteni vegyes házaspárokkal a tapasztalataikról, hogy ne csak külföldi forrásokra lehessen támaszkodni.

Felhasznált források: expat blogok, CNN + a cikken belül megjelölt linkek

(A kommentelés a postr-ön akadozik, a Facebookon lehet üzenetet hagyni, kommentelni)

0 Tovább

Egyre többen tanulnak koreaiul

A Korea Times riportja szerint 1997 óta több mint egymillióan tették le a koreai nyelvvizsgát (TOPIK), minden évben egyre többen és többen jelentkeznek.

Amikor a TOPIK elindult 1997-ben még csak négy országban lehetett letenni és összesen csak 2692-en jelentkeztek. Mára már 62 országban lehet vizsgázni, tavaly összesen 151 166 fő tette le a nyelvviszgát, míg 2006-ban még csak alig 34 ezren. A Nemzetközi Oktatás Országos Intézete (NIIED) szerint ennek oka a koreai hullám, azaz a K-pop, a koreai sorozatok és filmek terjedése a világban, ami szorosan összekapcsolódik a koreai cégek terjeszkedésével is.

A vizsgázók 44,9%-a azért jelentkezik, mert Koreában szeretne tanulni, 16,6% a koreai kultúrát szeretné jobban megismerni a nyelv által, 13,5% pedig munkakereséshez szeretné a nyelvtudását bizonyítani.

Az USA-ban egyre több iskolában tanítanak második nyelvként koreait, és több közpiskola is hivatalosan elfogadja a TOPIK-nyelvvizsgát. 2009-ben még 59 iskolában lehetett koreait tanulni Amerikában, 2011-ben már 91-ben.

A TOPIK jelenleg nyelvtani tesztből, hallás utáni szövegértésből, fogalmazásból és szövegértésből áll, 2015-re azonban beveztik a szóbeli vizsgát is.

A TOPIK hivatalos weboldala itt található: http://www.topik.go.kr/, többnyelvű menüvel, ezen az oldalon pedig gyakorlókérdések találhatóak: http://www.topikexam.com/

Kép: budgettravel2korea.blogspot.com

0 Tovább

Drámapercek: a kaszkadőrnő és a bunkó CEO mesés testcseréje

Itt az ideje, hogy újabb sorozatba merüljünk bele, ha még nem láttad, akkor irány a viki.com, ahol legálisan, magyar felirattal is megnézhető, mert ez a világ egyik legjobb sorozata, és nem viccelek! Ha pedig megnézted, és kiváncsi vagy a kulisszatitkokra, katt ide!

SECRET GARDEN

A történet:

Kil Raim egy igencsak hányatott sorsú leányzó. Mindkét szülőjét elvesztette, barátnőjével bérel egy rozzant kis lyukat és kaszkadőrként tengődik, ami férfiak számára se könnyű szakma, hát még egy nőnek. Egyik nap egy forgatás során azonos öltözékük miatt összetéveszti a főszereplővel Kim Dzsuvon, egy luxus bevásárlóközpont igazgatója, és elszabadul a pokol. Vagy inkább a varázslat. Dzsuvon elhurcolja a forgatásról Raimot, mert annak a színésznőnek nézi, akivel az unokatesója, a Hallyu-sztár énekes Oska kavar, a csaj meg raplizni akar a médiának. Persze kiderül, hogy Dzsuvon tévedett, de innentől már nincs megállás. Valamiért folyton a lányon jár az esze, és a sors is úgy alakul, hogy újra meg újra keresztezik egymás útját, míg egyszer egy Csedzsu-szigeti tartózkodás alkalmával Raim eltéved, a keresésére induló Dzsuvonnal együtt pedig egy fura étteremben kötnek ki az erdő közepén, ahol kapnak két üveg viráglikőrt. Másnap reggel pedig egymás testében ébrednek. Mármint a lelkük. És ha mindez nem lenne elég, Dzsuvonra fáj a foga az intrikus Junszulnak, aki régi szerelmét, Oskát akarja büntetni azzal, hogy megkaparintja az uncsitesóját. És persze beleszól a dolgokba Dzsuvon gonosz anyja is, akinek nem fűlik a foga az alsóbb osztálybeli Raimhoz. És akkor még meg se említettük Dzsuvon kiállhatatlan természetét!

Főbb szerepekben:

Hjon Bin (Hyun Bin) mint Kim Dzsuvon (Kim Joo-won)

A szereplő:

Láttatok már vérbunkó pacákot? Na Dzsuvon pont ilyen. Gazdag, sármos, jóképű, tele önbizalommal (látszólag) és mindenkire magasról tojik. Egy luxus bevásárlóközpontot igazgat, aminek a tulaja a milliárdos nagypapa, és egy baszom nagy házban lakik egyes egyedül. Mindenféle fóbiái vannak, például nem mer liftbe szállni. Amolyan igazi úri köcsög. Persze nem ilyen egyszerű a dolog, hisz a sorozat folyamán kiderül, hogy Dzsuvon sokkal több, mint egy felszínes gazdag paraszt, és a fóbiáinak is megvannak a maguk jól álcázott, de elég komoly okai. És persze a gazdagok élete sem tökig tejfel. Na és persze ott vannak az idióta csillogó tréningruhái, jesszum pepi!

A színész:

Hjon Bin az egyik legnépszerűbb koreai színész, és hát nem véletlenül. Nagyon jól játszik, nagyon komolyan hozza a bunkót, már-már annyira, hogy a néző is elkezdi gyűlölni érte és legszívesebben pofán lendítené párszor a képernyőn keresztül. A testcsere során női szerepbe kényszerül, amit fergetegesen hoz, sok-sok könnyesre röhögős pillanatot szerezve a közönségnek. Nyolc kilót fogyott a szerep kedvéért.

Ha Dzsivon (Ha Jiwon) mint Kil Raim (Gil Raim)

A szereplő:

Raim a tökéletes sorozathősnő: igazságszerető, kedves, vicces, éles eszű, felvágott nyelvű, öntudatos és még fizikailag is ott van a topon: kaszkadőr. Viszont marha szegény, és egyes-egyedül van széles-e világon. Apja tűzoltó volt, aki egy mentés közben halt meg. Raimot először halálra idegesíti a beképzelt, öntelt gazdag pacák, aztán persze szépen jól beleszeret, csak hogy aztán rádöbbenjen, hogy a pali hisztis anyja bizony nem fogja annyiban hagyni a dolgot.

A színész:

Ha Dzsivon már veterán színésznőnek számít, számos filmben játszott, ismerhetitek például a Hwang Jini című sorozatból. Ráadásul négy évvel idősebb Hjon Binnél (ez mondjuk nem látszik rajta). Nagyon szerethető a karakterben, őszintén lehet neki drukkolni, és a kaszkadőrös jelenetekben is megállta a helyét, ami külön piros pont.

Jun Szanghjon (Yoon Sang-hyun) mint Oska

A szereplő:

Oska a léhűtő Hallyu-énekes, aki valaha nagyon népszerű volt, ma már épphogy csak tengődik a hírnevéből, hisz kiöregedett a mundérból. Viszont két kanállal zabálja az életet, no meg a nőket, mindezt csak azért, mert egy régi, mély seb nyomja a lelkét, amit első igazi szerelme, Junszul ejtett rajta. Pokoli vicceseket mond, és persze a hősnőt pártolja Dzsuvonnal szemben.

A színész:

Jun Szangjon kései felfedezett, 32 évesen debütált a tévéképernyőn. Másodhegedűs-szerepeket kap általában, de van saját sorozata is, jórészt a Secret Gardenben nyújtott alakítása és népszerűsége miatt. Zenei albuma is megjelent, ami 11.helyezett volt a presztízses japán Oriconon, mutatva a sorozat külföldön aratott sikerét. Egyébként tényleg szép a hangja, ahogy az a sorozatban is kiderül, hisz a dalokat valóban ő énekli.

Kim Szarang mint Junszul

A szereplő:

Junszul gazdag és elkényeztett nő, aki egy múltbéli sérelem miatt mérgezet tüskeként viseli szívében az Oska iránt érzett szerelmét. Emiatt minden vágya, hogy megkeserítse a férfi életét, és ezt úgy akarja elérni, hogy elvetetné magát Oska unokatestvérével, Dzsuvonnal. Reklámfilmeket rendez.

A színész:

Kim Szarang egy vérbeli szépség, 2001-ben ugyanis Miss Korea-szépségkirálynő volt, ezzel még a sorozatban is viccelődnek. Jól hozza a sértett, bosszúéhes, de belül sajnálatra méltóan megszakadt szívű dívát.

Lee Philip mint Im Dzsongszu (Lim Jung-soo)

A szereplő:

Im direktor a kaszkadőriskola vezetője, ahol Raim dolgozik. Katonás, kemény fickó, de arany szíve van, és nagyon szerelmes Raimba, persze csak titokban. Segíti, ahol tudja, de hálátlan szerep ez, hisz Raim bátyjaként tekint rá.

A színész:

Amerikában született, 1981-ben és mérnöki diplomája van. Neve csak felvett művésznév, 100%-ban koreai a srác. Apukája sikeres céget vezet Amerikában, eléggé gazdagok.Kim Szongo (Kim Sung-oh) mint Kim titkár

Kim titkár Dzsuvon kétballábas, nagyszájú és idióta jobb keze, aki mindenbe beleüti a hegyes orrát és néha már túlzottan is vicces. Kim Szongo aranyosan túljátsza a szerepet, de így is nagyon szerethető figura.

Ju Inna (Yoo Inna) mint Ajong (Ah Young)

Ajong Raim legjobb barátnője és lakótársa, és a Dzsuvon által vezetett luxusplázában dolgozik eladóként. Cserfes, nagyszájú és nagyon édes, aki tűzön-vizen át Raim mellett áll. Kim titkár igyekszik meghódítani a szívét, ezzel egy nagyon aranyos második cselekményszálat szőve a történetben. Ju Inna új felfedezett, ezért a szerepért a legjobb új színésznő díját is megkapta az SBS Drama Awardson. Egyébként énekesnőnek készült a YG Entertainment alatt és saját rádióműsora is van. 2012-ben első főszerepét is megkapta a Queen In-Hyun's Man című sorozatban.

Ízelítő:

Értékelés: 10/10: kihagyhatatlan! Az egyik legszórakoztatóbb sorozat a világon, van benne minden, humor, szerelem, akció, dráma, könnyek, épp a megfelelő arányban, mindez megcsavarva némi fantasyvel.

0 Tovább

Xiaolongimnida

blogavatar

A blog kínai, koreai és általában véve ázsiai témákkal foglalkozik. A Xiaolong kínaiul kis sárkányt jelent, az -imnida végződés pedig koreaiul annyit tesz: "vagyok".

Utolsó kommentek