Ázsiai zenevizslatás január 14. és 20. között megjelent dalokból. Ezúttal a vietnami vizekre is kievezünk, de rögvest el is kezdünk visszafelé lapátolni turbó gyorsasággal... Hát nem leszek egyhamar VietPop-rajongó, az is biztos.

K-POP

Megint nagy a termés, és ez csak rosszabb lesz, mert ahogy belelendülünk a tavaszba, heti 50-60 dalt kell majd átbogarászni....

Kim Dzsedzsung (Kim Jaejoong) - Mine

A dalról bővebben itt olvashattok egy korábbi posztot, és bár nem K-pop, mégiscsak egy koreai idol új lemeze.

Baechigi ft. Ailee - Shower of Tears

Kellemes kis nóta, főképp Ailee szívszaggató vokáljának köszönhetően, de a rap sem rossz. A gitár nagyon bejön benne.

Mun Hidzsun (Moon Hee Jun) - I'm Not Ok

Az előző dal, a Scandal valahogy jobban bejött, a valaha a HOT együttes tagjaként induló Hidzsun ezzel a nótával átment kiöregedett Super Juniorba, a fejfájós zenealappal, a semmitmondó klippel. Tény, hogy jól táncol, de nem tudott lekötni. És az autotune, rohadt idegesítő.

Never Mind - Shooing Star

Az új CN Blue/FT island? Kudos nekik, amiért egy kevésbé népszerű műfajban próbálkoznak, olyan kis punkosak akarnak lenni (ebben a cuccban?), de az énekesüknek semmi hangja nincs. És annak a gitáros srácnak még sose mondta senki, hogy kábelen ugrálni veszélyes? :) De legalább hangszeres zenét játszanak. Ha már hangjuk nincs.

Fwaney - Monroe's Heel

Egykor Girls' Generation-gyakornok volt a hölgy, hát látszik is rajta. Se a dal, se a klip meg se közelít semmiféle Monroe-ságot, mondjuk ki nyíltan, eléggé kurvásra sikerült, főleg a motoron vonaglás bőrnaciban, ennél olcsóbb trükköt... A dal sem különösebben izgató, pláne amikor a leányzó úgy énekli a refrént, hogy "monlosz monlosz hil" (Monroe's Heel). Egy nő nem attól lesz Marilyn Monroe-s, hogy szélgép előtt vonaglik tűsarkúban. Ez is a tipikusan "ha tehetséggel nem megy, majd megy vonaglással" típusú promóció. De egyes pasiknak biztos be fog jönni.

Ok Csuhjon (Oak Joo Hyun) - Hemostasis

(kép:dramafever.com)

Ő is egy régi idolénekes, a Finkl együttes tagja volt, több éve musicalekben énekel. Ez egy szép, tipikus K-pop-ballada, de könyörgöm... ki a jó ég ad ilyen címet egy POPNÓTÁNAK? Hemostasis, mint "véralvadás, a vérzés abbamaradása". O.o Seriously.

Monday Kiz - You & I

(kép: jpopasia.com)

A vokáltrió új dala szerethető, bár nem tudom kiverni a fejemből, hogy hallottam már ezt a tütüürütüttüt valahol korábban, és szép a hangjuk, már amikor nem próbálják visszafojtani, mint az elején, mert akkor borzalmas.

VIXX - On and On

Na hát ez egy újabb WTF-videó, szinte látom, mit mondana róla Simon és Martina. Totálisan értelmetlen cselekmény (lol, cselekmény?): láncra verve jönnek elő a srácok, valami katonaruhás csajok kilövik őket az űrbe, ruhában, de az űrkapszulában már pucérok, majd amikor megérkeznek a... ö... valahova, ahol egy fához van kötözve egy lány, akkor már öltönyben vannak és utána táncolni kezdenek. Na most... um... szóval... Á mindegy. Helyes fiúk táncikálnak feszes ruciban, felesleges minden épeszű gondolat. A dal egy tipikus közepes idoldal, semmi több.

Phantom - Like Cho Yong Phil

Wow. Végre valami üdítő, valami más. A dal jó, az ének kiváló, és a klip nagyon ötletes. Szinte dokumentumfilm-jellegű, mely bepillantást enged az idolok életébe, teljesen leköti az embert. Big Like! És még nagyobb lájk, hogy eleve angolul van feliratozva. Ja, a címmel kapcsolatban: Cho Jong Phil a 80-as évek legendás énekese, kb. mint mondjuk nálunk Demjén Rózsi.

CN Blue - I'm Sorry

A CN Blue nekem különösebben sosem jött be, úgy elvoltam velük. Na eddig a dalig. Úristen, de piszkosul jó ez a dal! A videó is pöpec, még ha kissé klisés is, na és Yonghwa hangja, omo ♥♥♥ Ezt nevezik úgy, hogy eargasm, azaz fülgazmus.

B.A.P. - Rain Sound

A B.A.P. az egyik kedvenc rookie bandám volt tavaly, pont azért, mert egy keményebb irányvonalat képviselt a zenéjük, úgyhogy nekem most ez a dal eléggé lehangoló, mert olyan semmilyen. Kemény srácokból átmentek cukiskodó egytucat fiúbandába. És mikor, mikor, mikor fogják már abbahagyni a koreai kameramanusok a remegőkéz-technikát? Már szédülök tőle.

JAPÁN

C-ute - Kono Machi

Jaj. Ez egy 1991-es dal feldolgozása, és a dal maga nem is lenne rossz. Na de ez a vokál. Jaj. És ez az überolcsó videoklip hozzá. O.o Én tudom, hogy ez a J-pop műfaj, de nem, minél több ilyet hallgatok, annál inkább jaj de nem.

Every Little Thing - On and On.

A zene itt sem rossz, itt is a vokállal van a bajom. Na meg, mióta van divatban a ruha kivágásából kilógó melltartó? :o

SKE48 - Sore wo Seishun to Yobu Hi

A soktagú lánybanda kilenc tagjának búcsúdala, a lányok személyes okok miatt hagyják ott az együttest, ilyen okok miatt mint, "14 évesen lettem tag, most 17 vagyok már". LOL. A pedofil bácsiknak már túl öreg, az tuti.

Morning Musume - Help me!

Ha mára még nem volt elég a cukoröntetből, akkor íme még egy adag. Ez a héten már a második lánybanda-videó, ahol háttérbe vetített városkép előtt ugrálnak. Ez most valami trend Japánban? Nincs pénz normális forgatásra? Ráadásul tök gagyi hatású. A csúcstechnológia hazájában ennél jobb effektekre nem futja? Ennél azért még a koreaiak is jobb videoklipeket készítenek, még ha WTF is a tartalmuk, legalább vizuálisan kellemes élményt nyújtanak.

C-POP (Kína, Tajvan, Hongkong)

Karen Mok - The Face That Launched a Thousand Ships

Még mindig szeretem a hangját és ez egy jó kis dzsesszes dal.

乔任梁 Csiao Zsen-liang (Qiao Ren-liang) - Yǔ wǒ wúguān

A '87-es sanghaji születésű színész-énekes klasszikus balladája.

Csang Csie (Zhang Jie) - Jiējiǎo de zhùfú

2004-ben, egy tehetségkutató műsorban tűnt fel, 81-es születésű és két éve nősült. A dal nem rossz.

TimeZ - Wàn kē xīngxīng (Tízezer csillag)

Rajtuk vacilláltam, mert ez egy kínai-koreai vegyes banda, de mivel 4 tag kínai és kettő koreai, és ez egy kínai dal, úgy döntöttem, beteszem őket. Sztenderd koreai nyálpop kínaiasítva.

Rainie Yang - Wèi ài qǐchéng

Úgy tűnik, a balladák hete volt ez a kínai popzenében... Nem rossz, de még egy ballada... léééci valaki írjon már a kínaiaknak valami pörgős nótát végre!!

Thaiföld

Thaiföld, akárcsak Kína, úgy tűnik, a balladák őshazája, ezért erősen megszűrtem a heti felhozatalt, mert már idegbajt kaptam a rengeteg szívszaggató sírós balladától. De komolyan.

Zeal - Yood Ruk Yang Gnai

Sztenderd thai rockballada, de jó.

BANKK CA$H ft. WAY THAITANIUM - แฟนไม่มีซะที (Faen mai mee sa tee)

Éj jó má men, ár ju intu szám tháj hiphop jóó szvegga? He?

Bowling Manida - นอกสายตา (Nok saai dtaa)

Szép ballada és szép hangja van a hölgynek. De már megint ballada. Már megint.

Vietnam

Még több ballada.... (facepalm)

Mi Tran - Uh thi

Đinh Quang Chính - Ba Chìm Bảy Nổi

Van rosszabb a balladánál. Igeeeen,  a tradícionális zenével kevert ballada! Amúgy nem lenne ez rossz, csak ez már a 100., amit ma hallok, így már nem olyan bulis a dolog...

Lê Minh Trung ft various artists - Liên Khúc Chào Năm Mới

Jé, nem ballada (az elején)! De hogy WTF, azt nem tudom. Olyan össznépi vietnami cukorfalat, kavaii deszu ne? Hogy stílusosan japán legyek.

N.One - Xuân Vui

Nem ballada! De ettől még nem sokkal jobb. A helyi Muzsika TV-ben tudom őket elképzelni.

Heti kedvenc: CN Blue - I'm Sorry (magasan a mezőny felett)